Muhtarlarla bir araya gelen Çervatoğlu: Başka bir Fındıklı yok!

Fındıklı’da muhtarlar ve azaları Muhtarlar Meclisi’nde Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ve İl Genel Meclis üyeleri Nizamettin Balcı ve Ziya Özkaya eşliğinde bir araya geldiler. Muhtarlar, Muhtarlar Derneği Başkanı Ecevit Hiçyılmaz’ın öncülüğünde mahalle ve köylerindeki çeşitli altyapı sorunlarını ifade ettiler. Açılış konuşmasını yapan Çervatoğlu, gerekli görüldüğü sıklıkta muhtarlarla bir araya geleceğini belirtti.

Çervatoğlu, hangi görüşten olduğu umursanmaksızın muhtarların, ihtiyacı olan tüm vatandaşlara hizmet etmesi gerekliliği üzerinde durdu. Belediyenin gerekli yardımı tüm köylere ve mahallelere ulaştıracağını temin eden Çervatoğlu ‘imece’ vurgusuna yer verirken muhtarların da derelere, yaylalara sahip çıkmak ve çevreyi korumak adına gerekli dayanışma örneğini sergilemesinin önemli olduğunu söyledi. Söz alan muhtarlar çoğunlukla fosseptik sorununa dair çözümlerin öncelik taşıdığını belirtti. Bunu takip eden konu ise her köyün ve mahallenin yolları ile ilgili düzeltme çalışmalarının gerekliliği üzerineydi.

Bunun dışında iş makinelerinin yetersizliğinin de eksikliği çoğu muhtar tarafından vurgulandı. Muhtarlar problemlerini dile getirdikten sonra yeniden söz alan Çervatoğlu, bir kısım projelerin yapımına başlanacağını belirtti. Mekiskir ve Aksu sahillerinde belediyeye ait lokanta konseptli mekan yapımı için kolları sıvadıklarını ve bu imecede herkesin desteğinin önemli olduğunu yineledi. Halk plajları, çöplerin ayrıştırılması gibi konular üzerine de çalıştıklarını ifade ederken, şeffaf belediyecilik adına gelir giderlerin belediyeden ilan edileceğini de söyledi. Köy okullarının canlandırılması hususunda da ellerinden gelen desteği vereceklerinin önemle altını çizdi. Yol ile ilgili şikayetlere cevaben de ‘Ben sahil yolunu, Yeşil Yol’u vatana ihanet olarak görüyorum.

Yolun nasıl yapılacağı nasıl kullanılacağı önemli’ dedi. Çervatoğlu toplantıyı sonlandırırken ‘Fındıklı’yı ancak hep birlikte olursak daha yaşanabilir hale getirebiliriz. Başka bir Fındıklı yok. Bu yüzden katılımınız çok önemli. Bir taneniz eksik olursa toplantılarda bir yer eksik olur. Bu yüzden 31 muhtarın da Halk Meclisi’nin doğal üyesi olduğunu yinelemek istiyorum’ dedi.

Copyrigt © 2019 fındıklı belediyesi