Eski Başkanlar|

1 Nisan 1951 yılında Fındıklı Sümer Köyünde doğdu. İlk ve okulu Fındıklı’da, Liseyi Trabzon Lisesi’nde okudu. 1975 yılında İstanbul Eczacılık Yüksekokulundan mezun oldu. 1976 yılında Fındıklıda Halk Eczanesini açtı.1978-1979 yılında Fındıklı Lisesi’nde, bir dönemde Fındıklı ortaokulunda öğretmenlik yaptı.1987 yılında aktif siyasete başladı ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) İlçe Yönetim Kuruluna seçildi.1989 yılında SHP’nin Fındıklı’da Belediye Başkanlığı Seçimini kazandığı dönemde Belediye Meclis üyeliğine seçilerek Belediye Başkan vekilliği görevinde bulundu.1992 yılında SHP İlçe Başkanlığında bulundu. 24.09.1992 tarihinde elim bir trafik kazası sonucu vefat eden Hayati Hayati Aykut’un yerine Belediye meclisince Fındıklı Belediye Başkanlığına seçildi ve bu görevi 31 Mart 1994 seçimlerine kadar sürdürdü. Fındıklı Spor Kulübünde yıllarca futbol antrenörlük ve yöneticilik, 2011-2012 sezonunda ise Kulüp Başkanlığı görevini yürüttü.

Fındıklı Sporda görev yaptığı sürece altyapıya çok önem vererek birçok Fındıklılı gencin profesyonel olmalarına katkıda bulundu. Fındıklı’da ilk yapılan Yeşil Altın Gümüş Deniz Festivalinin kurucuları arasında yer alarak aktif olarak görev yaptı. Fındıklı’da bulunduğu süre içerisinde sosyal faaliyetlerin içinde yer almış, aktif olarak siyasetin içinde bulunmuştur. 2004 yılında yapılan Belediye Seçimlerinde İlçemizde faaliyet gösteren CHP-SHP-DSP-ÖDP-EMEP, çeşitli sendikalar ve diğer kitle örgütlerinin ortak Belediye Başkan Adayı olmuş ancak çok az bir oy farkla seçimi kazanamamıştır. Bu yıldan sonra da CHP üyesi olarak ilçede faal siyasetin içinde yer almış, 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP Belediye Başkan adayı Ercüment Şahin Çervatoğlu’nu destekleyerek Belediye Meclis Üyeliğine seçildi.

Halen Belediye meclis üyeliği görevine devam etmektedir. Yaklaşık yarım asırdır Eczacı olarak Fındıklı halkına hizmet vermeye devam eden Ali Fikri Saatçi evli ve üç çocuk babasıdır.