Eski Başkanlar|

Rize Fındıklı ilçesi Öğretmen Nazmi Sarı ve Kezban Sarı ailesinin dört çocuklarının en büyüğüdür. 13 Nisan 1943 tarihinde babasının görevi icabı İstanbul’da dünyaya merhaba dedi. 3-4 yaşında iken ilçemiz Aksu Mahallesine yine babasının görevi icabı geldi.

İlk ve orta eğitimimi Fındıklı’da tamamladıktan sonra Hava Astsubay okuluna gitti. Eskişehir Bursa ve İzmir’de Askeri okul eğitimini bitirdikten sonra ilk tayin yeri olan Ankara’ya 1962 de tayin oldu. 1976 yılında Rize Pazar radara tayin oldu. 1984 yılında emekli olarak yerel seçimlerinde Rize Fındıklı Belediye Başkanlığına aday oldu. O yıllarda CHP yasaklı olduğu için seçime giremiyordu. CHP’nin yerine alternatif parti olarak SODEP ve Halkçı Parti vardı. Sankur Sarı HP’den aday oldu ve seçimi kazandı. O yıllarda meclis üye sayısı 9 olup çoğunluğu elde eden Sarı 1984-1989 yıllarında Belediye Başkanlığı görevini imkanları nispetinde Fındıklı halkına sunmaya çalıştı. Evli ve üç çocuk babasıdır.