Geçmiş dönem İller Bankası kredisiyle inşa edilen, 2032’ye kadar borcu ödenecek olan, seçimlerden hemen önce verilen Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi isimlerinin 100. Yıl Atatürk Parkı ve Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat evi olarak değiştirilmesiyle ilgili Belediye Başkanımız ve meclis üyelerimize İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.
İsimler, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra 3 aylık kamuoyu yoklamasının ardından Temmuz 2019 meclis kararıyla değiştirilmişti.
Kaymakamlık, “kamu yararı görmediği” gerekçesiyle değişikliği reddetmişti.
Konu yargıya taşınmış, yargı Atatürk ve Kazım Koyuncu isimlerinin ayrı incelenmesi gerektiğini bildirince bir sonraki Ağustos 2019 meclis toplantısında ayrı ayrı oylanarak 8 Chp üyesinin kabulü, 3 Akp üyesinin reddiyle tekrar karar alınmıştı.
Belediye Başkanımız Ercüment Şahin Çervatoğlu: “Atatürk ve Kazım Koyuncu isimlerinin yazılı olduğu tabelaları indirmeyeceğiz. Meclis kararıyla bu isimleri verdik. Fındıklı Halkının üstünde bir irade yoktur.” demişti.
Aradan geçen 1 yılın ardından ön soruşturma için İçişleri Bakanlığı müfettişleri incelemeye gelmişti. Bugün belediye başkanımız ve meclis üyelerimize soruşturma başlatıldığı kararı tebliğ edildi.