29 Ekim Cumhuriyet’in 96. Yaşı kutlamaları Fındıklı merkezde coşkuyla kutlandı.

Okulların bayrak töreni ardından, halk oyunları, şiirler ve gösteriler eşliğinde devam etti. Sonrasında Mekiskir, Aksu ve Torosi Liman Kooperatifi tekne ve kayıklarla, Cumalepe Motosiklet Kulübü , Viçe Off-Road , Mjora ve Trava ve Arhavi pedal konvoy eşliğinde iskelede buluştu. Başkan Çervatoğlu iskeleye bisikletiyle, kaymakam ise tekneyle geldi. Cumhuriyet sevdalıları ellerinde bayraklar ile renkli görüntüler oluşturdu. Belediye Başkanımız Ercüment Şahin Çervatoğlu yaptığı konuşmada; ‘’İnsana ve insanlığa sahip çıkmaktır devrimcilik. Bugün Cumhuriyet’i savunmak ve ileriye taşımak devrimcilerin görevi olarak önümüzde durmaktadır. Karanlığa karşı aydınlığı , dogmaya karşı bilimi, savaşa karşı barışı, sömürüye karşı emeği, yasaklara karşı demokrasiyi, gericiliğe karşı devrimleri savunmaktır Cumhuriyet. Özgürce ve kardeşçe yaşamaktır Cumhuriyet .Cumhuriyetimizin 96. Yılı kutlu olsun. ’cümlelerine yer verdi. Kutlamalar 100. Yıl Atatürk Parkında tulum eşliğinde sona erdi.

Kutlamalar yarın 30 Ekim Çarşamba günü saat 19:00’da Grand Güven Düğün Salonunda Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu ve Maltepe Belediyesi Tiyatrosu ‘’Memurun Faslı’’ adlı oyunuyla devam edecektir. Tüm halkımız davetlidir.