Belediye başkanımıza yönelik karalamalara ve baskılara yönelik Cumhuriyet Halk Partisi Fındıklı İlçe Örgütü ve demokrasi güçleri basın açıklaması düzenledi. Papatya Sokak’ta gerçekleşen basın açıklamasında Chp Fındıklı İlçe Başkanı Kadirhan Kadıoğlu; ”Bir yıl geçmesine rağmen seçim sonuçlarını kabul edemeyenler belediyelerimizin halkla birlikte yürüttüğü çalışmaları karalamakta, yalanlar ve iftiralar üretmeye çalışmaktadır. 2019’un 31 Mart’ında yaklaşık yüzde 60 oy alarak seçilen belediye başkanımızın şahsında ve dönem dönem partimiz aleyhine karalamalar olmuştur. Seçim sonuçlarını kabul edemeyenlerin belediye başkanımıza son günlerde yalan ve iftira atmak istediğinin farkındayız. Fındıklı halkı bu yalanları boşa çıkaracaktır. Fındıklı Belediyesinin hizmetlerinden korkanlara sesleniyoruz. Hiç kimse Fındıklı halkının ortaya koyduğu iradeye gölge düşürümeyecektir.” dedi.

CHP olarak belediyenin yapmış olduğu hizmetlerin yanında olduklarını söyleyen Kadıoğlu, şöyle devam etti: “Buradan tüm Fındıklı halkına  sesleniyoruz; ‘Farkındayız ve izliyoruz’. Hiç kimse Fındıklı Belediyesinin Fındıklı halkına hizmet etmesinin önüne geçemiyecektir. Buna asla izin vermeyeceğiz. Belediye Başkanımızın sonuna kadar yanındayız”dedi. Basın açıklamasının açıklamasının  Chp Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, ilçe başkanları, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri ziyaret için belediye binasına geldi.

Belediye önünde destek için toplanan yoğun kalabalığa seslenen Belediye Başkanımız Ercüment Şahin Çervatoğlu; ” Bizler hak, hukuk, adalet için bedenimizi toprağa yatırmış bir anlayıştanız. İyi ki sizin evladınız, kardeşiniz ve omuzdaşınızım. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Herkese rağmen her şey çok güzel olacak!” dedi.

Başkan Çervatoğlu sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada ise;

Öncelikle büyük ailem Fındıklı Halkına, Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl ve İlçe örgütleri başkanları ve yöneticilerine, İl Genel Meclis üyeleri ve Belediye meclis üyelerine, Fındıklı Demokratik Kitle Örgütlerine, Fındıklı Kent Konseyi ve meclislerine destekleri için yürekten teşekkür ediyorum.

Hiçbir komplo, iftira, tehdit ve karalama bizleri yolumuzdan döndüremeyecek.

Hep birlikte üretecek, hep birlikte yönetecek, MECİ’yi büyüteceğiz.

Adımız da soyadımız da Fındıklı!

İyi ki varsınız!” dedi.