Fındıklı Belediyesi Hayvan Hakları Komitesi tarafından 20.02.2020 tarihinde yapılan toplantı sonucunda alınan kararlar şu şekildedir:

1. Komite, Fındıklı Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu olarak çalışmalarına devam edecektir.
  2. Fındıklı’da yaşayan başta sokak köpeklerinin tespit edilmesi ve ilçemize ait hayvanların ayırt edici renklerde küpeleme ve numaralama yapılarak kısır olup olmadığına bakılmaksızın kayıt altına alınmasına karar verilmiştir. Bu kararın sonucu olarak diğer ilçelerden Fındıklı’ya bırakılan hayvanların ayırt edilmesi sağlanarak yasa dışı toplama ve nakil yapan ilçelere iadesi gerçekleştirilecektir. Bu işlem belediye başkanımız Ercüment Şahin Çervatoğlu’nun yapacağı basın açıklaması eşliğinde olacaktır.
  3. Fındıklı’da bakım ve tedaviye ihtiyaç duyan sokak canlarının aşılama, kısırlaştırma ve parazit tedavisi belediye veterinerimiz Aşkın Güzel ve Fındıklı Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu üyeleri tarafından yapılacaktır.
  4. Hayvan Hakları Çalışma Grubu her ayın son haftası bir araya gelerek çalışma programını uygulamasına karar verilmiştir.
  5. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Yaşam Alanı inşası için çalışmalar hızla devam ettirilecektir.