İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Ramazan Bayramı’nda bölgemizdeydi. Rize’de bayramlaşma gerçekleştirilen İmamoğlu, sırasıyla Rize ilçelerini ziyaret ederken, Fındıklı’da da büyük bir kalabalık ve coşkuyla karşılandı. Eşi Dilek İmamoğlu ve beraberindeki heyetle Belediye ziyaretinin ardından Fındıklı halkına seslendi. Öncelikle konuşan Belediye Başkanımız Ercüment Şahin Çervatoğlu; “Biz bir hayal kurmuştuk o hayalde meci vardı, her şeyi hep beraber yapabilmek vardı, yani Fındıklı’da yaptığımızı İstanbul’da yapmak vardı. Bu Meciyle güzel günleri kuracağız, aydınlık yarınları getireceğiz mutlaka.” dedi.
Başkan İmamoğlu ise; “Fındıklı Belediyesi’ni özenle takip ettiklerini kaydederek “Hem bazı zorluklar yaşıyor hem de burada demokrat belediyecilik adına çok özel örnekleri ortaya koyan bir yol arkadaşımız. Bazen küçük gibi görünen ilçelerden doğan ışıklar, kocaman merkezlere umut ışığı olur. Bu bakımdan ben, Fındıklı’daki Başkanımızın uygulamalarını o gözle takip ediyorum. Ve gerçekten özel işler yapıyor. Başarılar diliyorum. Her belediyemize yanında olma konusunda özen gösteriyoruz. Fındıklı Belediyemiz de onlardan birisi olacaktır. Umarım, hep birlikte çok başarılı işlere imza atacağız” şeklinde konuştu.
        İmamoğlu, İstanbul’da bir iddia koyduğunu ifade ederek “Ben İstanbul’un gelmiş, geçmiş en demokrat Belediye Başkanı olacağım.’ Şimdi bir iddia daha koyacağım. Ben, gelmiş geçmiş en demokrat Karadenizli olacağım” ifadelerini kullandı.
“KARARLI BİR BİÇİMDE YOL YÜRÜYECEĞİZ”
      6 parti lideri tarafından kurulan ortak masanın önemine dikkat çeken İmamoğlu, şunları söyledi:
“Çünkü mevzu vatan. Vatansa, gerisi teferruattır. Dolayısıyla bu bakış açısıyla yürünen bu yolda peki bu iş sadece siyasi partilerin işi mi? Değil. Milletin işi. Milletçe başarmalıyız. Her birey, her vatandaş, ‘Ben ne yapmalıyım’ sorusunu kendine sormalı. Biz, birlikte başarmalıyız. Bakın karşımızda bir rakip yok. Bizim karşımızda rakip yok. Bizim karşımızdaki rakip, ancak milletin kendisi olur. Çok net. Dolayısıyla kararlı bir biçimde yol yürüyeceğiz. Hep birlikte bu ülkenin demokrasiyle taçlanması için yol yürüyeceğiz. Ve biz bu yolculuğun ucunda, Cumhuriyet’in ikinci yüzyılının hemen başında bunu halletmeliyiz. Halledeceğiz milletçe. Bu seçimi birilerine karşı da kazanmayacağız. Bu seçimi, bugünkü iktidar partisine oyun verenler için de kazanacağız. Çünkü onlara güzel bir yaşam hediye edeceğiz. Biz vatanperver, milletini sevenler olarak bunu başarmak zorundayız. Bunu başaracağız. Hiçbir engelimiz yok.”
“ÜÇÜNCÜ SEÇİM VARSAYIN”
İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
* Hakka hukuka uygun işler yapacağız gerisi teferruat. O bakımdan ne yaparlarsa yapsınlar, sadece bir yıl geceli-gündüzlü herkes sorumluluğunu yerine getirecek. Milletin geleceğini hep birlikte çok güzel günlere kavuşturacağız.
* O çok kıymetli demokrasi masasının, iddiayla söylüyorum 16 milyonluk, Türkiye’nin özeti olan İstanbul’dan bir Belediye Başkanınız olarak ben bu sürecin en çalışkan neferi olmak için hepinize söz veriyorum. Kararlı olacağız. Asla umudunuzu yitirmeyeceksiniz. Halkın elinden, seçimi elimizden almaya kalktılar. Ne yaptınız halk olarak? İkinci seçimde dersi verdiniz mi? Bir daha yapsalardı iki katı olur, üç katı olur. Onun için varsayın ki o seçimden sonra üçüncü seçimdir. Ona göre fark atacağız.” dedi.
Konuşmaların ardından İmamoğlu Arhavi, Hopa ve Kemalpaşa ziyaretler için yola devam etti.