Fındıklı’mızın kurtuluşunun 102. yılı Kaymakamlık önünde yapılan resmi törenle kutlandı.

Açılış konuşması, Kaymakamlık ve Belediye çelenklerinin Atatürk Anıtı’na bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Belediye Başkanımız Ercüment Şahin Çervatoğlu kurtuluşa ilişkin kutlama ve anma konuşmasını gerçekleştirdi.

Başkan Çervatoğlu; ” Emperyalizme karşı yola çıkan önderlerimiz Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve Türkiye Halklarının bizlere bırakmış olduğu Cumhuriyetin bir parçası olan ilçemizde halkımızın kurucu değerlerine bağlılığı bugüne kadar inançla ve inatla gelmiştir. Bundan sonra da bu bağlılığını tüm halkımız gibi ilçe halkımız da sürdürecektir.’’ Dedi ve konuşmasına Nazım Hikmet’in Kuvayi Milliye Destanı şiirinden bir bölüm okuyarak son verdi.

Belediye Başkanımız Ercüment Şahin Çervatoğlu’nun konuşmasının ardından belediyemiz tarafından hazırlanan kurtuluşa ilişkin canlandırma mizanseni gerçekleşti. Program kutlama mesajlarının okunması, ilçemiz öğrencilerinin kahramanlık şiirleri okuması ve düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Fındıklı’nın kurtuluşunun 102. yıl dönümü programına Fındıklı Kaymakamı İbrahim Güneş ve Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu’nun yanı sıra Emniyet Müdürü, Garnizon Komutanı, Siyasi Parti, STK temsilcileri ve Fındıklı halkı katıldı.