2 Temmuz 1993 tarihinde, Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu katledilen 33 aydınımız 2 Temmuz Salı akşamı 20.00’da Gürsu Taş Mektepte anıldı. İlk olarak açılış konuşmasını yapması için Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu çağrıldı. Çervatoğlu ’’Onlar türkülerin yanmadığı, insanların sesinin kısılmadığı, suçun olmadığı bir ülke, bir ilçe, bir köy istediler. Sivas’ta ve birçok yerde, aydınlıklar için mücadele edenleri karanlıkla buluşturanları lanetleyerek, aydınlık için mücadele edenleri saygıyla anıyorum. Onlar bizim ilçemizin ve köyümüzün de ebediyeten onurudur.’’ dedi. Can Dündar’ın yönetmenliğini yaptığı belgesel gösteriminin izlenmesinin ardından Sosyal Yardımlaşma Vakfı öğretmenleri, bursiyerleri ve köylü gençlerce hazırlanan anma programı gerçekleşti. Müzik dinletisinin ardından anma programı sona erdi.