Fındıklı’dan Elazığ’a ulaştırılan yardımlarımız personellerimiz ve gönüllüler tarafından depremzedelerin bulunduğu çadır bölgelerinde ulaştırılıyor.

ELAZIĞ YARDIM RAPORU

24.01.2020 tarihinde, Elazığ merkezli gerçekleşen 6.8 şiddetindeki deprem can ve mal kayıplarına neden olmuştu. Birçok belediye gibi Fındıklı Belediyesi de 25-26 Ocak’ta gerçekleşecek ‘’Viçe Fest Kış’’ etkinliklerini iptal etmiş Elazığ için yardım kampanyası başlatmıştı. Fındıklı Halkının yoğun desteğiyle 2 gün boyunca giyim, gıda, katalitik vb. erzak yardımları 100. Yıl Atatürk Parkı’nda toplanarak gönüllüler tarafından ayrıştırılmıştı. Toplanan yardımlar 28.01.2020 tarihinde taşımaya gönüllü olan tır sahibiyle, iki personelimizle birlikte Elazığ’a yola çıktı.

Akşam saatlerinde Elazığ’a varılmasının ardından tır, Fevzi Çakmak mahallesi Cem Evi önünde park edildi ancak yardım dağıtmakta olan araçların etrafındaki hengameden kaynaklı boşaltım yapılmadan sabah beklendi. Sabah 07.00’da personellerimiz ve Elazığ’daki gönüllüler yardıma ihtiyacı bulunan bölgeleri tespit etmek için şehirde araştırma için gezi gerçekleştirdi. Yardım ihtiyacı bulunan bölgeler ve çadırlar (kaç aile, kaç çocuğun kaldığı vs.) tespit edilmesinin ardından, yardım malzemeleri depoya boşatıldı ve ihtiyaç durumuna göre ayrıştırılarak poşetlendi. Daha sonra tutulan kamyonetle yardım bölgelerine personellerimiz ve gönüllüler tarafından ulaştırılarak dağıtıldı. Dağıtım esnasında yaşanabilecek izdihamın önüne geçmek için tek tek çadırlara teslimat yapıldı. Dağıtım ve tespit esnasında birçok ayakkabısız ve montsuz çocuğa, battaniyesiz hamile kadınlara, elektriksiz, ısıtmasız, sobalı ama odunsuz çadırlara rastlanmıştır. Çadır bölgesinde gıdadan yana pek sıkıntı yaşanmadığını diğer yardımların eksik olduğunu beyan eden vatandaşlar görüldü.  Yardımların yetersiz olduğundan bahseden, hatta hiç yardım alamadığını söyleyen depremzedelere rastlanmıştır. Aynı zamanda çokça müşkül, temel yaşam ihtiyaçlarından yoksun Suriyeliler de mevcuttur.  Böyle bir durumda -bölgenin ihtiyacından az da olsa- elimizde bulunan yardımları gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için büyük çaba harcanmıştır.

Şehir merkezinde bulunan çadır bölgelerine ulaştırılan yardımlardan kalan yardımlar depremin merkez üssü olan Sivrice Köyü bölgesindeki köylere ulaştırılmak üzere paketlenmiş ve ulaştırılmak üzere yola çıkartılmıştır.

Tekrar Elazığ ve Malatya halkına geçmiş olsun diyor, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Yardımsever Fındıklı halkına teşekkür ediyor; yardımların, personellerimiz tarafından en titiz şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya çalışıldığını beyan ediyoruz.