Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, göreve gelmeden önce de ifade ettiği gibi yeni görevinde başarı dilemek için yollanan çiçekleri, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs vermek amacıyla bağış karşılığı belediye binası önünde satışa sundu. 100’den fazla çiçek kısa sürede satılırken toplanan ücret halkla birlikte sayıldı ve 10,096 TL toplandığı tespit edildi. Oluşturulacak komitenin ihtiyaç sahiplerini tespit edeceğini ve toplanan miktarın kendilerine ulaştırılacağını ifade eden Çervatoğlu, duyarlılık gösteren Fındıklı halkına teşekkür etti.

Çervatoğlu, hangi görüşten olduğu umursanmaksızın muhtarların, ihtiyacı olan tüm vatandaşlara hizmet etmesi gerekliliği üzerinde durdu. Belediyenin gerekli yardımı tüm köylere ve mahallelere ulaştıracağını temin eden Çervatoğlu ‘imece’ vurgusuna yer verirken muhtarların da derelere, yaylalara sahip çıkmak ve çevreyi korumak adına gerekli dayanışma örneğini sergilemesinin önemli olduğunu söyledi. Söz alan muhtarlar çoğunlukla fosseptik sorununa dair çözümlerin öncelik taşıdığını belirtti. Bunu takip eden konu ise her köyün ve mahallenin yolları ile ilgili düzeltme çalışmalarının gerekliliği üzerineydi.

Bunun dışında iş makinelerinin yetersizliğinin de eksikliği çoğu muhtar tarafından vurgulandı. Muhtarlar problemlerini dile getirdikten sonra yeniden söz alan Çervatoğlu, bir kısım projelerin yapımına başlanacağını belirtti. Mekiskir ve Aksu sahillerinde belediyeye ait lokanta konseptli mekan yapımı için kolları sıvadıklarını ve bu imecede herkesin desteğinin önemli olduğunu yineledi. Halk plajları, çöplerin ayrıştırılması gibi konular üzerine de çalıştıklarını ifade ederken, şeffaf belediyecilik adına gelir giderlerin belediyeden ilan edileceğini de söyledi. Köy okullarının canlandırılması hususunda da ellerinden gelen desteği vereceklerinin önemle altını çizdi. Yol ile ilgili şikayetlere cevaben de ‘Ben sahil yolunu, Yeşil Yol’u vatana ihanet olarak görüyorum.

Yolun nasıl yapılacağı nasıl kullanılacağı önemli’ dedi. Çervatoğlu toplantıyı sonlandırırken ‘Fındıklı’yı ancak hep birlikte olursak daha yaşanabilir hale getirebiliriz. Başka bir Fındıklı yok. Bu yüzden katılımınız çok önemli. Bir taneniz eksik olursa toplantılarda bir yer eksik olur. Bu yüzden 31 muhtarın da Halk Meclisi’nin doğal üyesi olduğunu yinelemek istiyorum’ dedi.