1. Fındıklı Halk Meclisi Toplantısı Gerçekleştirildi
‘Belediyeyi Meclislerle yöneteceğiz’ anlayışıyla yola çıkan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu eşliğinde 137 kişiden oluşan ilk Fındıklı Halk Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. İlk olarak yapılan saygı duruşunun ardından toplantı gündemine geçildi. Toplantıya geçtiğimiz bir buçuk ay içerisinde oluşturulan Esnaf Meclisi, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, Ticari Araç Esnafı Meclisi, Engelsiz Yaşam Derneği temsilcileri, muhtarlar, belediye çalışanları, İl ve İlçe Meclis Üyeleri, sendika ve dernek temsilcileri katıldı. Bu meclislerden de gönüllülük esasına dayalı olarak bir Yürütme Kurulu oluşturuldu ve yapılan tartışmalar sonucu Fındıklı Halk Meclisi’nin ayda bir kere toplanmasına karar verildi. İlk olarak gündem önerilerini alan Çervatoğlu, meclislerin işleyişinin, amaç ve kapsamlarının ne olduğuna dair taslak çalışmasını sundu ve önerilerle taslağın geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

1,5 aylık sürede yapılanları ve alınan kararları meclise sunan Çervatoğlu, hemen hemen bütün meclislerde dile getirilen çöp sorununun ilk çözüme kavuşturulacak konulardan biri olduğunu ve bununla ilgili geri dönüşüm kapsamında çalışmalara muhtarlarla toplanarak başladıklarını dile getirdi. Bir diğer öncelik olan sahilde yapılması planlanan sosyal tesislere dair de gerekli çalışmalara başlandığını ve ilerleyen süreçte imeceye tüm Fındıklı Halkını çağırdıklarını yineledi.

Kardeş Belediyeler ile de ortaklaşa çalışmalara başlandığının altını çizen Çervatoğlu, Fındıklı’yı geliştirmek ve güzelleştirmek adına yapılan her türlü eleştiriye açık olduklarını belirtti. Birçok sorunun çözümüne yönelik detaylı bilgi ve üretimine başlanan projeler meclis gündeminde paylaşıldı ve tartışıldı. Yoğun ilgi ve katılımın olduğu toplantı iki buçuk saatin ardından sona erdi.