AB Sivil Düşün Programı tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik ve Sivil Katılım Yuvarlak Masa Toplantısı” geniş bir katılımla Ankara’da gerçekleştiriliyor. Toplantıda sivil toplum, kamu ve yerel yönetim aktörleri yer alıyor. Tüm tarafların sunum ve katkılarıyla kentsel hareketliliğin sürdürülebilirliği için önemli noktaların vurgulandığı toplantıda Belediye Başkanımız Ercüment Şahin Çervatoğlu da Fındıklı ile ilgili sunum paylaşımlarda bulundu.

“Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik ve Sivil Katılım” üzerine gerçekleşen Yuvarlak Masa Toplantısı’nın temel amacı, farklı grupların hareketlilik ve katılım hakkını savunmak için karar alma mekanizmalarına sivil katılım konusunu gündeme getirerek sürdürülebilir kentsel hareketlilik politikalarının geliştirilmesine katkıda bulunmak.”

Toplantıya ; Büyükelçi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye Kent Konseyleri Birliği, Ankara, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırklareli (Lüleburgaz), Konya, Bursa (Nilüfer), Rize (Fındıklı), Trabzon, Zonguldak (Çaycuma) belediyeleri temsilcileri ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İller Bankası ve Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı temsilcileri de katıldı.