Fındıklı Çocuk Meclisi’nde çocuklarla bir araya gelen Çervatoğlu: ‘Dünyanın en kıymetli elleri, çocukların elleri, üzerimizde olsun ki yanlış yapmayalım.’

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Fındıklı’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Öncelikle Fındıklı’da çocuklar el izlerini Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu’nun makam odasına bıraktılar. Rengarenk boyalarla duvara iz bırakıldıktan sonra çocuklar birbirini beklerken yüzlerini boyatmak ve resim yapmak için sıraya girdiler. Daha sonra çocuklara, Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek olan meclis toplantısı ve film gösterimine gitmek için beklerken belediye binasından balonlar atılarak ve konfeti patlatılarak sürpriz yapıldı. Belediye binasındaki etkinlik sona erdiğinde Halk Eğitim Merkezi’ne geçildi. Meclis divanı için gönüllü olan birçok çocuk arasından seçim yapmak için sayıları kağıda yazıp en yakın sayıyı tahmin edenler seçildi ve Halk Meclisi’ne 3 çocuk temsilci katıldı. Meclis açılış konuşmasını yapan Çervatoğlu ‘’ Fındıklı Belediyesi’ne el izlerinizi bıraktınız. Sizin el izlerinizle, berraklığınızla, samimiyetinizle ve güzelliğinizle bir belediye yürütebilelim diye. Sizin elleriniz, dünyanın en kıymetli elleri, bizim üzerimizde olsun ki yanlış yapmayalım. Bunun için de Çocuk Meclisi’ni kurarak başlangıcı yaptık ama Fındıklı Çocuk Belediyesi’ni de kuracağız. Çocuklarla ilgili bir şey yapacağımız zaman buna çocuklarla karar vereceğiz. Şimdi söz alarak bizden ne istediğinizi söyleyebilirsiniz’’ dedi. Söz alan çocuklar, Fındıklı’da sinema, tiyatro gibi sanatsal faaliyetlerin artırılmasını isterken, vakitlerini verimli değerlendirebilecekleri yüzme ve diğer spor faaliyetlerinin gerçekleşmesi için de talepte bulundular. Çocuklar, Fındıklı’yı onların gözünden görmeyi sağlayacak isteklerini belirtirken daha güzel bir Fındıklı hayalini de yetişkinler için inşa ettiler. Daha sonra meclis toplantısına son verilip film gösterimine geçildi.