Geri kazanılabilen atıkların toplanması başlatılan projemizi tanıtmak için ilk olarak Sahil mahallesi sakinleriyle buluştuk.

Fındıklı Belediyesi geri kazanılabilen atıkların toplanması için bir proje başlatmıştır. Ambalaj Atıkları Kontrolü Yönetmeliği ile bu durum yasal bir zorunluluk haline gelmiştir.
– Geri kazanılan atıklar, mavi renkli poşetlerde biriktirilerek mahalle toplama gününde en geç sabah 09.00’da olmak üzere dışarı çıkartılarak, kafes konteynırlara konulacak.
– Poşetler, belirtilen günlerde Fındıklı Belediyesi aracı tarafından alınacak ve dolu poşet sayınız kadar poşet bırakılacak.
– Geri dönüşüm poşetlerine, geri dönüşüm malzemeleri dışında atık konulmayacak.
– Evsel atıklar, siyah poşetlerde biriktirilerek her gün saat 18.00-20.00 arasında çöp konteynırlarının içine atılacak.
 Hangi atıkları ayrı toplamalıyız?
-Kağıt ve Karton
Koli ve ambalaj malzemeleri, defter, kitap, gazeteler vb.
-Plastik
Çamaşır suyu ve deterjan malzemeleri, şampuan şişeleri, motor yağı şişeleri, çöp torbaları, poşetler, sağlık ve kozmetik ürün ambalajları, su, meşrubat ve yağ şişeleri, plastik bardak ve tabaklar vb.
– Metal
Yağ tenekeleri, konserve kutuları, meşrubat kutuları, kırılan ve kullanılmaz duruma gelen tüm metal malzemeler
– Cam
Cam şişeler, kavanozlar ve saklama kapları, cam bardak, tabak ve süs eşyaları vb.
-Kompozit Atıklar
Süt ve meşrubat kutuları, çorba ve kahve ambalajları vb.
-Pil
Pillerinizi şeffaf bir pet içine koyarak ve ağzını kapatarak geri dönüşüm poşetlerine koyabilirsiniz.