Fındıklılı kadınların bir araya gelip kendi sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaştıkları 2. Kadın Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu yapılan önceki iki toplantıya kıyasla Kadın Meclisi’nin kendisi için dönüm noktası olacağını belirterek söze başladı. Çervatoğlu kadınların siyasette daha çok var olmasına görünürde engel teşkil eden bir durum olmadığını ama görünenin ardında kadınların yemekten, çocuklardan, diğer ev işlerinden sorumlu tutulduklarından dolayı önlerinin tıkandığını ve bunu yıkmak için meclisin toplandığını açıkladı. Toplanan kadınlara, canımız pasına da olsa sizin değerinizi yere düşürmeyeceğiz diyen Çervatoğlu, sözü problemlerini ve isteklerini tartışılmak üzere dile getirmesi için kadınlara bıraktı.
‘’Bizler artık susmayacağız’’
Kadınlar adına ilk sözü alan Beyhan Yıldız, yönetimde üretimden gelen gücün gösterilmesini sağlamak için yapılan toplantının ve Kadın Meclisi’nin öneminden bahsetti. Yıldız: ‘’Bizler evde, tarlada, fabrikada, kamusal alanda her yerde varız. Fakat temsiliyet noktasında bütün yetkileri maalesef ki erkeklere bırakmış ya da sessiz kalmışız. Bizler artık susmadan ilçemizin, mahallemizin, köyümüzün yeniden yapılandırılması için sosyal, ekonomik, kültürel haklarımız için karar süreçlerinde yer alacağız’’ dedi.
‘’Fındıklı’da fırsat ve cinsiyet eşitliği hedefleyen kadın dostu belediyecilik anlayışı ile sadece Fındıklı değil Türkiye’nin her yerinde, herkes, her kesim nefes alacak’’
Daha sonra Fındıklı Kadın Meclisi toplantısına şehir dışından gönderilen destek mesajlarına yer verildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Güllizar Biçer Karaca, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin destek mesajları toplantıda ifade edildi. Toplantıda dile getirilen bu mesajlar Fındıklı’da örülen dayanışmanın, kurulan yeni meclis yapısının ülke geneline yayılacağının ve Fındıklı’nın birçok yerden ilgiyle takip edildiğinin de bir ifadesi olarak değerlendirilebilir.
Mecliste ilk dile getirilen problemlerden biri Esnaf ve Gençlik Meclisi’nde de sıklıkla tartışılan konulardan biri olan çöp meselesiydi. Sokaktaki hayvan dostlarımızın çöpleri dağıtmasının önüne geçilmesi için bir çözüm üretilmesi gerektiği belirtildi.
‘’Erkeklere siyasetin nasıl yapıldığını biz anlatacağız, çünkü biz daha iyi yaparız; çünkü biz kadınlar daha hümanistiz’’
Kadın dayanışmasına vurgu yapan bir başka vatandaş da ‘’Kadınların kadınlara yaptığını başkası yapmıyor. Bu yüzden Ercüment Başkanımızdan Kadın Destek Merkezi kurulmasına öncülük etmesini istiyorum. Kadınlar çoğu zaman yeterli desteği göremedikleri için erkek şiddetine boyun eğip boşanamıyor. Bu yüzden birbirimize destek olabileceğimiz bir sistem oluşturulmalı. Aynı zamanda kadınların üreten ve yöneten olması, mücadelenin içinde olabilmesi için kadınların çocuklarını bırakabileceği bir kreş açılmasını istiyorum. Böylece çocuklarımızı buraya bırakıp, biz sahaya çıkıp erkeklere siyasetin nasıl yapıldığını anlatabiliriz. Çünkü biz kadınlar bunu daha iyi yaparız’’ dedi.
‘’Kooperatifleşelim!’’
Kadınların ürettiği ürünlerin belediye tarafından oluşturulan imkanlarla halka daha çok ulaşmasının sağlanması da sıklıkla ifade edilen bir başka konuydu. Bu konuda yine kooperatifleşmenin önemi vurgulandı. Aynı zamanda belediyenin yerli tohumların kullanılmasına ve paylaşılmasına daha çok teşvik etmesi de istendi.
Kadınların kamusal alanda daha çok görülmesinin, bulunmasının de önemine vurgu yapılırken, kadınlara öz savunma eğitimlerinin verilmesine yönelik çağrıda da bulunuldu. Aynı zamanda kadınlara sağlık hizmeti, psikolojik destek hizmeti ve hukuksal destek hizmetinin de belediye tarafından ücretsiz sağlanmasının gerekliliğine değinildi.  Kadınlara yönelik sosyal kültürel faaliyetlerin de artırılması da mecliste sıklıkla dile getirildi.
‘’Siz varsanız biz varız!’’

Fındıklı’da Kadın Olmak başlıklı 2. Meclis toplantısının gündemini bu konular oluştururken Başkan Çervatoğlu da kadınlar için daha yaşanabilir bir Fındıklı’nın bu meclis sayesinde hep birlikte oluşturulacağını da yineledi. Çervatoğlu ‘Siz varsanız biz varız, siz varsanız biz bütün bu projeleri gerçekleştirebiliriz’’ dedi.