Gençlik Meclisimiz üniversitede standını açtı. Öğrencilerimize güzel ilçemiz Fındıklı’ya hoş geldiniz diyoruz.
Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması ve üniversitelerin açılmasıyla gençlik meclisimiz üniversiteyi ilçemizde okuyacak öğrencilerimize ”hoş geldin” demek ve ilçemizde okuyan öğrencilerle dayanışmak amacıyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fındıklı Yüksek Okulu’nda destek masasını açtı. Etkinliklerimizden haberdar olmak ve gençlik meclisimize katılmak isteyenlerin isimleri alındı.

Gençlik Meclisi’nin dağıttı broşür şu şekilde;

Fındıklı’ya Hoşgeldiniz!
Eski adı Viçe olan ilçemiz iki vadi arasına kurulmuş olup köyleriyle birlikte yaklaşık 16 bin nüfusa sahiptir. İlçemizin en önemli özelliği dereleri, yaylaları, konaklarıyla birlikte farklı kültürel yapısı ve bütün kültürlerin bir arada özgürce yaşayabilmesidir.

Ulaşım
İlçemizde Rize ve Hopa istikametine hareket eden iki dolmuş hattı bulunmaktadır. Rize’ye hareket eden dolmuşlar Hayati Aykut Parkı önünden en geç 18.30’da hareket etmekte, Hopa’ya hareket eden dolmuşlar ise Saimin Yeri Çay Bahçesi önünde en geç 19.30’da kalkmaktadır. Arhavi-Hopa istikametine giden dolmuşlardan sizleri üniversiteye bırakmasını isteyebilirsiniz.

Biz Kimiz?
İlçemiz; resmi belediye meclisinin yanında siyasi görüş, dil, din, ırk, memleket ayırt etmeksizin oluşturulan toplumsal katmanlarla yönetilmektedir. Kadın Meclisi, Esnaf Meclisi, Engelli Meclisi, Taşıyıcı Esnaf Meclisi, Muhtarlar Meclisi, Çocuk Meclisi, Mahalle Meclisleri ve Gençlik Meclisi. Bizler Gençlik Meclisi olarak ilk toplantısı 2019 Nisan ayında yapan ve bu tarihten itibaren ilçemiz için güzel şeyler yapmaya çalışan gönüllüleriz. Buna ‘’Meci’’ diyoruz. İmece, yöremizde ‘’Meci’’ olarak tabir edilir. Birlikte üretimin, birlikte yaşamanın ve dayanışma kültürümüzün simgesidir. Bu anlamda tüm üniversiteli arkadaşlarımız da birlikte yaşadığımız Fındıklı’mız için ‘’Meci’’mize omuz verebilir, meclisimize katılabilir. İlçemizde düzenli olarak tiyatro, sinema, dinleti, söyleşi, kurslar, eğitim çalışmaları vb. etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz. Etkinliklerimizi beraber düzenlemek ya da etkinliklerimizden haberdar olmak için bizlere ulaşabilir, sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Kentimizin sakini değil sahibi olduğunuz, mutluluk içerisinde yaşamanız için elimizden gelen her konuda gerekli desteği vereceğimizi ve imkanlarımız çerçevesinde eğitimlerinize ve sosyal yaşamınıza yardımcı olacak proje ve etkinliklerde yanınızda olacağımızı bilmenizi isteriz.

Hep birlikte güzel günlere…

Fındıklı’da ‘Meci’ var!

Fındıklı Belediyesi Gençlik Meclisi