Belediyemiz ve Mimarlar Odası Şubeleri tarafından ilki “Sınırları Kaldırmak: Kavuşma” adıyla düzenlenen Aydın Boysan Fikir Proje Yarışması bugün gerçekleştirilen basın toplantısıyla ilan edildi. Detaylar ve şartnameye kavusma.aydinboysanfikirproje.org adresinden ulaşabilirsiniz.

“Sınırları Kaldırmak: Kavuşma” adlı Aydın Boysan Fikir Proje Yarışması tanıtımı için basın toplantısı gerçekleşti.

İlçemizde il etapta kent ve sahili buluşturmak için, Belediyemiz ve TMMOB Mimarlar Odası şubeleri tarafından düzenlenecek olan “Sınırları Kaldırmak: Kavuşma” adlı Aydın Boysan Fikir Proje Yarışması tanıtımı için çevrimiçi yayınla Belediye Başkanımız Ercüment Şahin Çervatoğlu, Mimarlar Odası Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Kayseri, Kocaeli, Mersin, Van Şubeleri başkanlarının ve yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıyı açan Belediye Başkanımız Ercüment Şahin Çervatoğlu: ‘’Sahil yoluyla birlikte kent ve deniz arasında bir cezaevi duvarı örüldü. Sahile ulaşımımız büyük ölçüde engellendi. Yapılan geçişle kullanışsız oldu ve çözüme kavuşturulamadı. Engelli yurttaşlarımızın sahille buluşması neredeyse imkansız hale geldi. Bir engellinin bile kolayca denize ulaşmasını sağlamak devrimdir.  İşte bunun için ilk olarak Fındıklı’dan başlattığımız ve aslında tüm Karadeniz’e örnek olabilecek bu proje yarışmasına katılım ve katkıları için tüm Mimarlar Odası şubelerine, mimar, mühendis ve öğrenci dostlarımıza, gazetecilere ve emek veren herkese teşekkür ediyorum. Aydın Boysan Fikir Proje yarışmaları kentimizle ilgili birçok konuyla devam edecektir.’’ Dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Candan: ‘’ Türkiye’nin dört bir yanından Fındıklı için kentsel meci başlıyor.’’ Diyerek proje yarışmasını tanıtarak, detaylarını anlattı.

Daha sonra söz alan katılımcılar görüşlerini aktardı.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek: ‘’Çok heyecanlıyız. Bu projeye deste için Bursa olarak canla, başla uğraşacağız.’’ dedi.

Mimarlar Odası Hayat Şubesi Başkanı Mustafa Özçelik: ‘’Fındıklı bizim evimiz. Daha önce de taş mektep sürecinde orada çalışmıştık. Umarız yarışma sonucunda tekrar bir araya geliriz. Öncelikle TMMOB’u ve şubelerimizi katarak çalışmalarını yürüten belediyemize ve başkanımıza teşekkür ediyorum. Yarışma Karadeniz açısından çok önemli. Elimizden gelen her türlü katkıyı vermeye hazırız. Bu yarışma başlangıç olsun. Ciddi bir katılımla, güzel sonuçlar çıkacağına inanıyorum.’’ dedi.

Mimarlar Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Didar Erol: Heyecanla beklediğimiz bir yarışmaydı. Birçok yerel yönetim de dahil oldu. Yerel yönetimlerimizle çalışabilmemiz çok güzel. Ercüment başkana ve herkese teşekkür ediyorum dedi.

Doç. Dr. Peyzaj Mimarı Mustafa Artar: Çok güzel bir proje başlatıldı. Organizasyondaki tüm dostlara ve Ercüment başkana teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Mimari Restorasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Ayşegül Nebioğlu: Hem Fındıklı hem Karadeniz hem de öğrenciler için çok güzel bir olanak oldu. Emeği geçenlere teşekkürler.’’ dedi.

Peyzaj Mimarı Dr. Aylin Alişan Yetkin: ‘’Yüksek lisans tezimde de Fındıklı’yı çalışmıştım. Bu yüzden bu proje beni çok heyecanlandırdı. Her anlamda destek için buradayım.’’ dedi.